Še zadnji košček mojega dopustovanja po Sloveniji – Velika planina. Zanimivo, nisem si mislila, da bom kdaj tako veselo pohajala po domači zemlji, sem pa zadnjič v nekem intervjuju prebrala, da bi mogli Slovencki biti bolj ponosni na svojo deželo. Dopust v Logarski dolini bi moral biti vsaj tako dober v naših očeh, kot dopust na Slonokoščeni obali.

In je res. Premalo cenimo to, kar imam okrog sebe.

Sedaj, ko živim v večmiljonskem mestu, se šele zavedam, kako srečni smo lahko Slovenci v domovini. Namesto, da bi uživali v lepotah, ki nam jih ponuja in bili prijatelji, se raje kar naprej nekaj prepiramo in bojujemo z mlini na veter.

Velika planina je en tistih krajev, kjer se ustavi čas. Tudi zame se je. Zanimivo mi je bilo, ko sem se na ta mali pohod odpravila sama. Ponavadi bi čisto po moje odpovedala izlet, ko sem ostala sama, a sem se zbrcala in po zavitih potem odpravila iz Savinjske doline do izvira Kamniške bistrice in od tam (ker sem pač peljala mimo) do parkirišča pod veliko planino.

Če si želite nedeljskega izleta s slovenskim kosilom – okusnimi žganjci – je izlet kot nalašč za vas. Če si želite malo daljšeg ain zahtevnejšega izleta, bo za vas pot z nihalko in vzponom na planino, če pa si želite le sprehoda, spodaj kupite vozovnici za nihalko in sedežnico.

Do naslednjič,
B.