The story behind this blog is a bit of a crazy one. Perhaps this blog shows more about who I am – the little butterfly – than any other. I’ve been blogging for almost 10 years now, but never really stuck with one blog. Except one time. That blog was my heart and soul. It was a personal blog where I would share pieces of my life, connect with my family and friends back home, and help women crafters get exposure.

Long story short, due to my life becoming increasingly more busy, I decided to let that blog go. I was feeling surprisingly emotional, and haven’t told this to anyone. After a month I took a deep breath and wrote about my decision on Facebook. Not a day passed that someone bought that domain. I won’t go into the details of the next week, but I will give you this … the result is this blog. A personal blog where I can share my ideas, my photography, and a bit of my life.

Buterflie, butterfly in old English, fits perfectly with this blog transformation, which in a sense is also a transformation of my own life. It took a long time to find the previous name and even longer to find this one, but just as the one before fit my soul, so does this one. It really feels just like another step on my life path.

So, what do you say…wanna join me on this path of discovering life and personal transformation? Let’s do it.

Best, B.

****

Ko razmišljam, kako je nastal ta blog, si mislim, da se mi je dokončno zmešalo. Blog pišem že več kot 10 let, a nikoli zares nisem ostala z enim na dolgi rok. Razen enkrat. Moja Nalina – moj dušni svet, moj osebni blog, kjer sem delila delčke svojega življenja, se povezovala s prijatelji in družino doma ter podpirala umetnice in ustvarjalke. Ta je bila z mano skoraj ves čas, kar lahko na življenjepis dodam “avtorica bloga”.

Ko sem se pred skoraj 4. leti preselila v Nemčijo, je hitro postalo jasno, da bo Nalina, kljub temu, da je bila prej moj cel svet, sedaj postala sekundarna. Začela sem graditi kariero kot oblikovalka uporabniške izkušnje in moje življenje je na hitro postalo zelo polno. Štiri leta odlašanja in postopnih odločitev so me pripeljale do tega, da sem se marca odločila, da se od Nalinke ločim. Dokončno. Neverjetno, kako zelo je bila ta odločitev nabita s čustvi. Šla sem skozi vse stopnje žalovanja in transformacije in se po skoraj mesecu dni le prisilila, da sem na Facebook napisala to, kar mi je ležalo na duši. Kljub izjemni želji podpirati ustvarjalke in jim ponuditi prostor, kjer bi se lahko predstavile, tega enostavno nisem zmogla več in čas je bil, da to povem naglas.

Niti 24ur kasneje, se je zgodilo povsem nepričakovano – nekdo je kupil domeno. Ne bom šla v podrobnosti, ker ne želim te energije tu in ker sem Nalino dokončno spustila … je pa smešno, da sem dobila nov zafon za pisanje, željo po potovanjih in fotografiranju.

In nastal je metuljček. Blog zame, za mojo rast in mojo dušo. Varen, topel in tako moj.

Trenutno je blog v slovenščini in angleščini, ker se preprosto ne morem odločiti v katerem jeziku pisati. Začela sem v angleščini, da bi bil blog tudi za moje prijatelje tu, kjer sedaj pravim, doma, a pogrešam moj materni jezik. Pogrešam svoj svet. Dala sem si največ eno leto za odločitev. Bom videla, kateri blog bo živel po enem letu in če ne prej, se bom takrat odločila, katerega obdržim.

Buterflie, metulj v stari angleščini, popolnoma sovpada z obdobjem v katerem sem in s transformacijo bloga. Dolgo časa sem potrebovala, da sem naša ime za prejšnji blog. Želela sem, da spregovori moji duši in je. Korak naprej in metulj s svojo simboliko transformacije, nagovarja mojo dušo danes.

Kot bi rekla moja prijateljica M… “Vse je tako kot mora biti”.

Ste torej za nov korak z mano?