Počitnice. Doma. Ah ja. Dream on… odkar sem se dobre dve leti  nazaj odločila življenje postaviti na glavo, se mi zdi, da so mi tam zgoraj dali veliko, a mi v zameno vzeli brezskrbne počitnice. Ne vem zakaj, ampak vedno, ko imam načrtovan dopust, se mi plani v zadnjem hipu porušijo. Spet sem odštevala dneve in načrtovala izlete, piknike in time off, ko mi je moj dragi povedal, da mu je slabo. Ah ja. Dan, dva pa bo.

Vsaj tako sem naivno mislila. Seveda ni bilo dobro. Bil pa je rota virus in to je pomenilo, da se ne bova videla, ne glede na to, kako in kolikokrat sem poskušala obrniti situacijo.

Ker sem imela tokrat že zmenjeno, da peljem v Slovenijo 3 sopotnike in ker sem im, da je bilo treba za ela cel prtljažnik paketkov za kup ljudi, sem pač morala iti. Zadnji hip mi je prijateljica ponudila streho nad glavo za par dni, konec pa sem preživela v Ljubljani pri mami.

Presenetljivo je bil kljub vsemu dopust prijeten. Vzela sem si čas za branje in za pohajajanje po Sloveniji. In to več ali manj sama. Pa saj v resnici nisem bila sama, sem pa se na momente počutila tako. Iskreno sem bila kar ponosna nase, da nisem ostala doma in se smilila sama sebi, ampak sem se spakirala in naredila največ iz dopusta, kar sem lahko.

Prva na mojem listku želja je bila Logarka dolina. Na spletni strani Logarska dolina, o njej pravijo:

Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi in se zajeda v Kamniško-Savinjske Alpe s severa. Kot del Solčavskega sta tu našla sožitje tradicija in narava in je lep primer trajnostnega razvoja. Turizem kot dodana vrednost kmetijstvu in gozdarstvu ponuja oddih v mirnem okolju krajinskega parka in številne aktivnosti pohodništva, kolesarjenja, jahanja, fotolova... Za uspešno upravljanje zavarovanega območja je park prejemnik nagrade CIPRA Prihodnost v Alpah.

Priznam, da me je presenetilo, da je bilo potrebno plačati “vstopnino”, a je bilo to kmalu pozabljeno. Narava te preprosto prevzame. Dovolj dolgovezenja. Spodaj so fotografije in povabilo, da se tudi sami odpravite v ta tihi kotiček Slovenije.

Do naslednjič,
B