Žemljice. Sveže, dišeče, še tople žemljice. Priznam, da bi storila vse za zajtrk, ki bi poleg vroče močne kave ponujal tudi žemljico z avokadom. Ampak! Še vedno sem na misiji – spraviti se v formo.

Joga je bil prvi korak, drugi korak je sprememba hrane. Ker se po žemljicah pač ne počutim dobro in se počasim spreminjam v “fluffy” krofka, sem začela načrtno izločati ogljikove hidrate. Ampak joj ta želja po pici in kruhu. Vse drugo še kar gre, tole dvoje pa me ubija. Kot oblikovalka uporabniške izkušnje, ali z drugimi besedami, reševalka problemov, sem se odločila rešiti svoj lasten problem.

Na instagramu lahko vidite, kako mizerno je propadel moj prvi poskus. Drugega je naredil moj dragi in priznam, da je bil mnogo uspešnejši, a je kruhu dal oceno 5 od 10.

V tretje gre dobro!

Tokrat sem poskusila sama in ustvarila recept, ki se je izkazal za odličnega!

Priprava in peka sta mi skupaj vzeli približno 30 min.

Sestavine in količina:

  • 3 mocarele (3 vrečke po 100g brez laktoze)
  • 50g sirnega namaza (brez laktoze)
  • 1 jajce
  • 2 skodelici mandljeve moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 žlička soli

Izdelava:

Naribajte mocarelo in jo na majhnem ognju stopite skupaj s sirnim namazem. Tu in tam premešajte zmes, da se ne prižge.

Med tem zmešajte mandljevo moko, pecilni prašek in sol.

Ko je sir pripravljen, ga skupaj z jajcem zmešajte s suhimi sestavinami. Dobro premešajte in postavite v hladilnik ali zmrzovalnik. Ne bodite presenečeni, če bo testo zelo mokro.

Segrejte pečico na 180 stopinj in ko je topla, iz testa naredite 9 žemljic. Za lažje oblikovanje testa si roke zmočite ali rahlo namažite z oljem. Če želite, lahko žemljice pred peko posujete s sezamom.

Pecite 10-15 min, odvisno od debeline. Žemljice naj bodo zlato zapečene.

Željice so bile preizkušene z različnimi namazi in se obnesejo odlično. Glede na to, da se ne drobijo, domnevam, da bi jih z lahkoto uporabila tudi za burgerje, morda celo kot testo za pico – sprobam naslednji vikend in vam sporočim, kako je obneslo testo.

Sladkosnedci v družini, ki se ne držijo diete bodo veseli, da se je kruhek odličen tudi z maslom in domačo marmelado.

Sprobajte in poročajte. Vesela bom vaših komentarjev.
B