Bled, mali kraj s čudovitim otokom in pravim ledeniškim jezerom leži tik pod Julijskimi alpami. Tujci ga imenujejo “kraj, kjer so doma pravljice”.

Ne pomnim, kdaj sem bila nazadnje tu. Se pa spomnim, da sva z dragim razmišljala o Bledu, ko sva aprila delala kremšnite za v službo. Priznam, da sem bolj gledala, kot pomagala, sem pa z veseljem gledala, ko sta dva pladnja kremšnit v službi izginila v slabe pol ure. Kaj naj rečem, imam pogumne sodelavce, ki sprobajo čist vse. Lepota mednarodnih ekip.

Ko je prišel čas, da naredim plan za naš izlet, Tako nisem veliko razmišljala, kam peljati sodelavce za zaključek našega izleta po Sloveniji. Bled, seveda. Na otok in na kremšnite.

Kako lepo je gledati zadovoljne obraze, ki vidijo v malem otočku toliko pravljičnosti, kot je vidimo ponosni Slovenci.

Izlet priporočam praktično vsem – tisti bolj športni lahko greste okrog jezera ali na kakšnega od bližnjih hribov, romantični in tisti manj športni ter družine, pa se za 14 eur na osebo lahko s Pletno odpeljete na otok. Ne pričakujte sicer, da boste zastonj lahko pozvonili na zvon želja, očitno je dandanes tudi želje treba plačati, boste pa deležni čudovitega razgleda in pravljičnosti otočka. Z malo sreče se boste lahko tudi okopali. Ob našem obisku je imela voda odličnih 24 stopinj.

Toliko tokrat, naslednjič vam povem še o obisku Velike planine, ki se je zgodil med mojimi kratkimi počitnicami, potem pa kmalu na vrsto pride Škotska!! A o tem drugič.

Do naslednjič,
B.